2010. január 10., vasárnap

A gipszkartonnal való falazás és szigetelés - gipszkarton falak...

A gipszkarton ma már napjaink egyik legkedveltebb és legkönnyebben kivitelezhető térelválasztási módja. A gipszkarton, ahogy a nevében is benne van egy gipsz és gipsz szerű könnyű és alacsonysűrűségű anyagból készült faldarab, amely különböző vastagságban és méretekben kapható.


Egy térelválasztás előtt mindig vegyük figyelembe, hogy az adott gipszkarton, amelyet veszünk a megfelelő méretre legyen szabva. A kisebb lyukak befoltozásához, azonban nincs szükség egy teljes gipszkarton lemezre, hanem elég egy kicsi farostlemez is, mely jól befedi az adott részt. Ennek felragasztása igen egyszerű és gyorsan kivitelezhető egy ragasztópisztoly segítségével.


A gipszkarton árak szerencsére nagyon kedvezőek ezért is olyan, elterjedt és közkedvelt. A gipszkarton egyaránt érdemes szigetelésre és a már rég leválasztásra váró helyiségek leválasztására. Gyakorlatilag a gipszkarton segítségével nincsen szükség falazásra, csak a gipszkarton megfelelő felragasztása és annak szigetelése. Érdemes tapétázni a gipszkarton falakat, mert szín nélkül a gipszkarton falak garázs hangulatot árasztásának, hiszen egyszerű fehér és világos szürke színük van alapból.


A gipszkarton viszont igen törékeny és ezért mindig óvatosan kell bánni vele. Nem érdemes nehéz tárgyakat neki támasztani és hasonlók. Ha mérgesek lennénk, akkor semmiképpen ne rúgjunk, vagy üssünk a gipszkarton falba, mert az azonnal behasad és a javítása nem túl egyszerű. A kész gipszkarton fal, viszont jól szellőzik és egyben a meleget is jól tartja, amit a gipsz anyagnak köszönhet elsősorban.


A gipszkarton ezek mellet remekül hangszigetel is. A szomszédszobából szinte alig-alig hallani át valamit, ha gipszkarton fallal van elválasztva. A gipszkarton természetesen nem alkalmas áthidalásokra és főfalak támasztására, még nagy vastagságban sem, mert ehhez nem elég erősek, de a gipszkarton nem is erre lett ugye kitalálva. Ha fel van állítva a gipszkarton fal akkor érdemes általában, valami szép szegéllyel kitölteni a gipszkarton és a plafon közötti éles helyeket, mert sokkal szebb is lesz ezáltal a szoba látványa.


A gipszkarton szinte minden nagyobb üzletben található a megfelelő árurészlegen és kiszállítással történik a gipszkarton házhoz vitele. A gipszkarton ezek mellett remek időálló és a lebontása is igen könnyű és nem igényel nagy fáradalmakat. Végezetül köszönöm, hogy elolvasta a cikket és ne feledje, ha térelválasztásról vagy szigetelésről lenne szó akkor a legjobb megoldás az a gipszkarton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése